Bevidst nærvær - en vej ud af nedtrykthed

Min anmeldelse af bogen Bevidst nærvær – en vej ud af nedtrykthed, skrevet af Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal og Jon Kabat-Zinn. Bevidst nærvær var min lærebog på uddannelsen som mindfulness instruktør.

Igennem undervisningen brugte vi bogens tilgang til at lære at blive opmærksom på ens egne svære følelser og livserfaringer. Og ved at anvende mindfulness forsøgte vi at bryde vanen med at blive fanget af tilbagevendende negative tanker.

Ud fra tilgangen om at kende egen krop, var første skridt at lære at følge åndedrættet, og derved kunne opdyrke et kendskab til bevidst nærvær.

I fællesskab håndterede vi det at komme i kontakt med tanker og følelser, og trænede det at være bevidst nærværende i hverdagens gøren og laden.

Bogen giver forslag til forskellige anvendelige meditationer, blandt andet Rosinøvelsen. I denne øvelse kan enhver blive helt optaget af det at betragte en rosin, som om det er første gang man føler, dufter og smager en rosin. Herved bliver man måske for første gang klar over, hvad bevidst nærvær er.

Der medfølger en CD med 8 guidede meditationer, der kan bruges til egen meditation.

Bogen kan varmt anbefales som selvhjælpsbog, hvis man ønsker hjælp til at komme ud af nedtrykthed, eller blot at lære grundlæggende om selv at praktisere mindfulness i hverdagen.


Tilbage til litteraturlisten