Mindful spisning

Mindful spisning skrevet af Per Brændgaard og Uffe Damgaard, var min første lærebog om mindfulness.

Mindfulness, stå fast og øg din robusthed, sådan lød indbydelsen til et 2 dages kursus, jeg som arbejdsmiljørepræsentant fik fra Finansforbundet. Jeg blev lidt nysgerrig, og tilmeldte mig. Blev optaget og tog af sted til 2 meget spændende og inspirerende dage på Kobæk Strand, Skælskør, 28. og 29. januar 2013.

Instruktør på kursus var Per Brændgaard, som bl.a. sammen med Uffe Damgaard har skrevet bogen: Mindful spisning - vægttab med nærvær og nydelse. Per Brændgaard er selvstændig ernæringskonsulent, sundhedsformidler og krammeterapeut.

Per fortalte grundlæggende om mindfulness, og vi gennemgik nogle enkle øvelser

En af de specielle oplevelser jeg stadig husker er, at vi brugte ca. ½ time på at sanse, føle, lugte og spise et grønt æble - som om det var første gang vi mødte sådan en frugt, og sikken en positiv og tankevækkende oplevelse.

På dag 2 skulle vi i frokostpausen undgå at tale sammen, men blot studere, undersøge og fokusere på de madvarer, som vi spiste. Roligt og langsomt - stykke for stykke. Nogle mente ikke, at de nåede at få nok at spise, men efter et stykke tid, viste det sig, at kroppen alligevel var blevet mæt.

Om eftermiddagen prøvede vi så at lave en stille meditation på 1 time - enkelte faldt i søvn, men en helt fantastisk oplevelse.

Siden dette kursus har jeg haft meget fokus på og glæde af mindfulness.


Tilbage til litteraturlisten